Hoe een boswandeling je kan helpen loslaten en vertrouwen kan geven.

Maandag was een heerlijke dag, het zonnetje scheen, fris maar niet echt koud. Perfect om naar buiten te gaan. Nog mooier, de leraren op de school van mijn zoontje hadden een studiedag, dus hij kon ook lekker mee! Samen met een vriendin trokken we goede wandelschoenen aan en gingen op weg naar de HolterbergEen erg mooi natuurgebied. Echt een aanrader als je er nog nooit bent geweest!

Eerst lekker een broodje gegeten om vol energie te beginnen aan onze wandeling. Met een jochie van 4 erbij moet je natuurlijk een beetje uitkijken dat je niet te ver gaat en ik dacht echt dat ik een korte route had uitgezocht. Wij komen hier best vaak en liet mijn vriendin weten dat ik echt de weg wel wist. Totdat we iets afweken van de route en opeens in een stuk kwamen dat ik nog niet eerder had gezien. Zoon lief vond het allemaal minder leuk en we moesten flink de moed erin houden. Mijn richtingsgevoel, dat normaal echt wel goed is, liet me nu toch wel een beetje in de steek.

Toch had ik het volle vertrouwen dat we weer een pad zouden vinden dat ons terugbracht. Natuurlijk hadden we een telefoon en heb ik stiekem ook wel even google maps bekeken. Maar het is meer dan dat. Ik ga regelmatig wandelen en weet dan niet volledig de weg, ik vind het heerlijk om af en toe te verdwalen, de tijd te verliezen en op te gaan in mijn omgeving. Soms voel ik een kleine spanning. Omdat ik alleen loop. Ga ik niet te ver weg? Kan ik het echt wel terugvinden? Dan is het de kunst om toch vertrouwen te houden.

Om echt van de natuur en je omgeving te genieten is het soms nodig om je plan los te laten. We zijn vaak bezig met hoe we van A naar B komen. Het punt is dat je dan zo druk bent met op te letten of je op de goede weg bent, dat je vergeet om je heen te kijken. Bedenk hoeveel rust het je zou geven om dat echt even los te laten. Te wandelen en gewoon zien waar je uitkomt. Tenslotte hebben we die telefoon die ons helpt als we het echt niet meer weten!

Durf jij het aan die controle even los te laten en ook te verdwalen? Ik raad het je van harte aan en natuurlijk ben ik heel benieuwd wat het jouw brengt! Laat je het me weten?

Mocht je dit meer willen ervaren of  lukt het je nog niet de controle even los te laten? Neem dan gerust contact met me op. Samen met jou kijk ik wat je nodig hebt om dat meer toe te laten in je leven. Enjoying.coach@gmail.com

Gun jezelf een moment van verdwalen!