Waarom een stappenplan niet werkt

/Waarom een stappenplan niet werkt

Waarom een stappenplan niet werkt

Sinds ik besloten heb om te gaan ondernemen, ben ik zoveel mogelijk informatie gaan zoeken op dit vlak. Op juridisch gebied, marketing, bloggen, financiën, noem maar op.  Veel haal ik natuurlijk van het internet. Via Facebook krijg ik nu veel promoties te zien op dat vlak, logisch ook. En het brengt mij ook heel veel. Maar soms wordt ik er ook een beetje moe van. Mensen die snel succes hebben, alleen daarover kan je al een heel gesprek voeren, dat is echt voor iedereen anders. En vooral hoe jij dat ook kunt bereiken, als je maar precies die stappen volgt.

Bij mij gaat er dan meestal een antenne uit staan. Als jij zegt dat ik het zo ‘moet’ doen, dan doe ik het lekker anders of niet. Altijd al gehad eigenlijk. Wanneer je mij wat beter kent dan weet je dat je beter niet in zulke bewoordingen kan praten als je iets van me gedaan wil krijgen;-)

Het gaat daarbij niet om het idee dat ik het beter kan of weet en ook niet per se om dwars te liggen. (Oke soms wel, moet kunnen toch?) Bovenal geloof ik erin dat het voor iedereen anders werkt. Wat voor jou werkt hoeft niet voor mij te werken en andersom. Het belangrijkste is in mijn ogen dat je erachter komt wat voor jezelf het beste werkt! En diep van binnen weet je dat, iedereen weet dat. Maar er zijn weinig mensen die er echt naar durven luisteren. Daar kunnen heel veel redenen voor zijn. Wat ik in ieder geval merk is dat het in onze cultuur (nog) niet heel gewoon is om op basis van je gevoel beslissingen te nemen en te luisteren naar je intuïtie.

Een eerste stap hierin is bewustwording! Ik was vorige week bij de tandarts. En je kent het vast wel, je hebt te weinig gewerkt met flos en tandenstokers. Ik gaf aan dat ik het wel wist en ook vaak weer ijverig begin als ik net terug ben van de tandarts, maar het meestal na een paar weken inzakt. Ze herkende dit bij veel mensen. Maar je bent je er wel bewust van, gaf ze aan, en dat is al heel goed! En ik realiseerde me dat dit voor heel veel zaken geldt, niet alleen binnen coaching, maar dus ook gewoon bij de tandarts.

Allemaal leuk en aardig, denk je misschien, maar hoe begin ik daar dan mee? Daar zijn echt heel veel manieren voor, vanuit heel veel verschillende invalshoeken. Een manier die ik heel prettig vind en als wandelcoach ook toejuich is: in de natuur zijn! De een houdt van wandelen, de ander van fietsen, misschien alleen of juist met meer of met de hond. Noem het maar op. Omdat de natuur verder niks van je vraagt kan je beter bij je gevoel komen. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent (dat hoef je natuurlijk nooit, maar dat is wel wat vaak gebeurd in omgang met anderen) en daardoor kom je er ook meer achter hoe het bij jou werkt van binnen. En hoe mooi is dat, als je echt jezelf kan zijn en gaat leven vanuit wie je echt bent, met passie.

Net als bij de tandarts, heb je soms iemand anders nodig, die je in dit proces begeleid. Met liefde laat ik jou ervaren wat jij allemaal te bieden hebt. Geen vast stappenplan dus, maar echt vanuit jou. Dat betekent niet dat ik met je meepraat, maar juist spiegel wat ik zie en je daar bewust van maak! Dan zet je de eerste stap naar bewustwording!

Door | 2017-11-13T17:00:37+00:00 november 13th, 2017|Geen categorie|0 Comments

Reactie achterlaten