Afgelopen maand zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ideeën en focus voor mijn praktijk ontbraken. Ik ben hele dagen samen met mijn zoontje, wat gezellig is, maar ook vermoeiend. Het was nog koud en nat, klaar met de winter. De eerste zonnestralen begonnen me weer een beetje wakker te maken. Lekker naar buiten, vitamine D opdoen en de lente letterlijk opsnuiven. Wat heb ik hier naar verlangd. Afgelopen week was ik er echt klaar mee, kom op Joyce, de schouders eronder.

Ik besloot een kaart te trekken van het meditatiespel De kracht van het wiel. Dat zijn erg mooi geïllustreerde kaarten gebaseerd op het traditionele medicijnwiel. Ik trok de kaart: Vlinderclan.


Een korte omschrijving die hierbij hoort: Zoals ik van het duister naar het licht transformeer, kan ik nu de schoonheid zien die me omringt en die ik in me heb. Ik ga op een natuurlijke manier voor de dingen die me vreugde in mijn hart geven, en ik help anderen om hun eigen innerlijke schoonheid te ontdekken.


Een hele duidelijke boodschap, het is tijd om de winter achter me te laten en mezelf te laten bloeien. Wat een mooie kaart. Een vlinder betekent voor mij ook vrijheid. Het laatste stuk van de tekst intrigeert mij voornamelijk. Op een natuurlijke manier gaan voor de dingen die me vreugde in mijn hart geven. Ik mag mijn gevoel volgen, en daar juist op vertrouwen. Eigenlijk weet ik dat heel goed, maar soms word ik een beetje onzeker en weet ik niet of het wel het juiste is. Een stukje bevestiging helpt mij altijd wel. En voornamelijk in deze vorm, omdat ik dan weet dat het echt uit mezelf komt en niet de mening is van een ander.

Aan het eind van de tekst staat dat ik anderen kan helpen hun eigen innerlijke schoonheid te ontdekken. Dat is precies waar het voor mij om gaat, om zoveel mogelijk mensen te laten leven vanuit hun hart en laten zien hoe mooi ze zelf zijn en de wereld om hen heen. Daar ga ik de komende tijd aan bouwen.

De zon gaat schijnen en ik fladder al het moois tegemoet!