Vorige week had ik een afspraak met een docent van Hogeschool Saxion. Als wandelcoach heb ik hem uitgenodigd samen een stuk te wandelen. Door de miezer regen en mooie natuur ontstond een mooi gesprek. Zo fijn als je elkaar kan inspireren.

De vraag ontstond hoe het kan dat je met een coach toch een ander soort gesprek hebt dan met vrienden. Mijn idee is dat het vooral te maken heeft met de onderlinge relatie. Bij vrienden ben je altijd, bewust of onbewust, bezig met het goed houden van de relatie. Dat is ook logisch, want dat is ook in je eigen belang. Vaak ben je bezig met wat de ander ervan vindt, misschien schaam je je wel, of wil je dat stukje van jezelf niet laten zien. Ook wil je het niet alleen maar over jezelf hebben, maar de ander ook aandacht geven. Daar komt nog bij dat de ene vriend(in) beter kan luisteren dan de ander.

Met een coach ga je natuurlijk vanaf het begin een ander soort relatie aan, want je betaald voor de diensten. Daarmee blijft het wel heel helder  om wie het gaat; Om jou! Iemand die echt naar je luistert, oprechte aandacht heeft. Zonder je schuldig te voelen mag je over jezelf praten. En ik denk dat daar juist ook een drempel ligt voor veel mensen. We zijn namelijk niet gewend om zo openlijk over onszelf te praten. Angst om te zien wat er echt binnen in ons leeft.

Maar jij, mooi mens, hebt zoveel meer in je dan je zelf nu misschien kan zien. Om het leven te leven wat je het liefste wil, mag je echt meer naar jezelf luisteren.  En is een gesprek met een coach dus niet een teken van zwakte, maar eerder moedig. Je gaat je angsten voorbij en gaat ervoor. Ook als je geen grote ‘problemen’ hebt denk ik dat een gesprek met een coach je veel kan brengen. Je bent op die manier aan het reflecteren op jezelf en je eigen leven. En zeg nou zelf hoe vaak doe je dat heel bewust in je dagelijks leven, daar nemen we vaak de tijd niet voor. Zie het als APK keuring voor jezelf, klopt het allemaal nog wat er binnen in mij gebeurd? Dat kan op lichamelijk vlak, maar ook geestelijk en op gevoelsbasis.

Als wandelcoach loop ik een stukje met je mee op dit pad. Ik spiegel wat ik zie en geef je oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij sluit ik aan bij wat er voor jou op dat moment nodig is.

Hierbij nodig ik je uit voor een inspiratiesessie. Dat is een 1 op 1 gesprek met mij om te inventariseren waar je nu staat en waar je heen wilt. En dat kan helemaal gratis! We kunnen dit wandelend doen in de buurt van Deventer, maar we kunnen ook online een afspraak maken.

Je kan mij een mail sturen op enjoying.coach@gmail.com en dan neem ik contact op om een afspraak te plannen. Of je vult hieronder je naam en emailadres in.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]