Het zal je niet ontgaan zijn dat het gister Valentijnsdag was. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat het vandaag, 15 februari, single awareness dag is. Tot twee weken terug wist ik dat ook niet. Ik las erover en dacht daar ga ik iets over schrijven. Niet uit protest tegen Valentijn of omdat mensen medelijden met me moeten hebben. Wel om stil te staan bij mezelf en wat ik vind van mijn status als single en in het bijzonder single moeder.

Twee jaar geleden verbrak ik vlak voor Valentijnsdag definitief de relatie met de vader van mijn kind. Na meer afwezigheid dan echt voor ons gaan, vond ik het tijd hem te laten gaan. Hij is Portugees en besloot terug te gaan naar Portugal. De zorg voor onze zoon ligt sindsdien volledig bij mij. En eigenlijk vind ik dat erg prettig.  Natuurlijk had ik graag een betrokken, verantwoordelijke vader gezien voor mijn kind. Aangezien dat er niet in zit, ben ik blij dat ik de vrijheid heb om volledig mijn eigen plan te trekken. We hebben wel contact en dat vind ik ook erg belangrijk.

Financieel redden we het prima zonder zijn bemoeienis  en ook emotioneel ben ik in balans. Natuurlijk kostte dat wel even tijd, maar we redden ons prima. En daar ben ik trots op!

Ik sta weer een stuk dichter bij mezelf. Ik leef gezond, ga lekker naar buiten met mijn zoontje en neem ook bewust tijd voor mezelf. Persoonlijke ontwikkeling staat weer hoog op mijn prioriteitenlijstje. Na lang overwegen en zoeken naar wat ik wil, ook eindelijk de stap gezet om voor mezelf te beginnen. Echt doen wat ik leuk vind en waar ik voldoening uit haal. Het leven als single is zo slecht nog niet.

Is het alleen maar positief, single zijn?

Nee natuurlijk niet. Ik ben een positief persoon, maar ook ik ken mijn baaldagen. Een kind alleen opvoeden is best zwaar. Zowel in aandacht geven als ook de opvoeding. Ik kan niet zo makkelijk overleggen of de zorg even overdragen. Ook mis ik de intimiteit van het hebben van een relatie. Even een kus of een knuffel en iemand die er voor mij is. Samen erop uit of gezellig op de bank. Maar ik ga me niet in een relatie storten alleen om dat te ervaren.  Het moet kloppen, de relatie moet een aanvulling zijn op mijn leven nu. Anders blijf ik liever happy single!

Ik merk dat er veel sterke vrouwen om me heen er hetzelfde over denken. Liefde voor jezelf en het leven wat je nu leeft. En natuurlijk voor je kind(eren) als je die hebt.

Hoe sta jij erin? Vind je het prima om single te zijn of wil je heel graag een relatie?  Laat het me weten op deze Single Awareness Day.