Een jaar geleden zag ons leven er heel anders uit!

En bij ons bedoel ik in de eerste plaats, jij en ik en eigenlijk de hele wereld. Wie had vorig jaar rond deze tijd kunnen denken dat corona onze levens zo op de kop zou zetten!

Maar bij ons bedoel ik ook, mijn zoontje en ik. Vorig jaar op 29 januari kwamen wij terug in Nederland na ons Portugal avontuur. Met een dubbel gevoel zat ik in het vliegtuig. Verdrietig, omdat ik zo graag mijn leven daar had willen opbouwen en gehoopt dat dat ons beiden zou bevallen. Maar ook blij en vooral opgelucht dat ik de beslissing had gemaakt om terug te gaan. Met een intern weten dat dit in ieder geval voor mijn kind het beste was.

Die gevoelens waren er ook nog wel een tijd. Maar er kwam ook weer nieuwe energie. De drive om een huis te vinden en weer ons eigen plekje te hebben was groot. En de blijdschap en opluchting nog groter toen dat op korte termijn gelukt was. En ook het vinden van een nieuwe baan ging voorspoedig. Dat maakte dat we weer aardig gesetteld waren op het moment van de eerste lockdown. Op dat moment was ik oprecht heel blij dat we al eerder de stap hadden gezet om naar Nederland te gaan. Ik heb vaker gedacht dat het een hogere kracht is geweest die ons hierin heeft gestuurd. Precies op tijd terug en ook weer een huis en werk. Dit was de bedoeling. Dat sterkte mij. Ik wist, dit is het juiste pad voor mij/ons.

Dat maakte ook dat ik mijn droom, die een aantal maanden daarvoor nog zo mijn leven had beheerst, langzaam kon loslaten. Door alle corona perikelen werden we gedwongen meer met de dag te leven en niet teveel te plannen. Dat heb ik ook al die maanden gedaan. Maar…nu merk ik dat ik langzaamaan ook weer wil dromen, weer nieuwe plannen wil maken en verder wil kijken. Wel in het moment leven, maar een groter doel nastreven. Dat begint nu een voorzichtige vorm aan te nemen. Wat ik zeker weet is dat ik mijn bedrijf weer wil opstarten. Mijn website en social media is altijd online gebleven, maar ik heb er weinig aandacht aan besteed. Daar wil ik verandering in brengen, te beginnen met deze blog. Met als doel een goed lopend bedrijf op te bouwen. De eerste stap is nu weer gezet. Ik ga stap voor stap verder bouwen aan mijn nieuwe droom.

Alvast een voorproefje op waar ik naar toe wil. Ik wil me vooral gaan richten op moeders en in het bijzonder (hoog) gevoelige moeders. Daarover volgt later meer.