Heerlijk weer wat zonnestralen, na alle regen van zaterdag. Hoewel we wel hebben genoten van een relaxdagje binnen. Mijn zoontje en ik zijn uiteindelijk wel echt buitenmensen. Zondagochtend een heerlijke wandeling door het park gemaakt, lunchen bij mijn ouders en daarna even de stad in. Daar komen we erachter dat er van alles te doen is, vooral veel muziek en dans. We worden er altijd zo vrolijk van. Aangezien ik zelf gek ben op dansen, geef ik dat bijna automatisch door.

Inmiddels zijn we neergestreken op een terras, hij met een ijsje, ik met een warme latte. Ook daar worden we getrakteerd op mooie muziek, met zang en gitaar. Mijn kleine man kan na het eten van zijn ijsje maar moeilijk stil zitten en gaat kunstjes doen. Op een been staan, break-dance moves en ja zelfs klimmen in de parasolpaal. Hij laat volop zijn kunsten zien en ik geniet! En ik ben niet de enige, vertederende blikken gaan zijn kant op. Een vrouw achter me spreekt me aan en zegt dat hij een goed ritme gevoel heeft. Dat zat er al jong in. Ze vertelt me dat ze tien jaar lang muziekles heeft gegeven op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.  Het hielp deze kinderen om plezier te maken en te ontspannen. Mooi werk. Muziek en dans doet wat met mensen. Het verbindt en roept sterke emoties op, en dat kan er dan ook zijn. En hoe mooi is het dat je door middel van dans emoties kan verbeelden.  Zegt natuurlijk de dansfanaat.

Misschien hou jij ook zo van dans, hou dat vast en gebruik het in je dagelijks leven. Het maakt echt je dag een stukje lichter. En mocht je niet zo van dans houden, of denken dat je er niet goed in bent. Probeer het eens,  alleen in de kamer, zet muziek op die je mooi vindt en zet je denkmodus uit. Al zak je alleen wat door je knieën en beweeg je je armen op en neer, zelfs dat is al dans.  En wie weet, heel misschien, vind je het stiekem toch best leuk!